| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kavurmalı Tepsi Böreği | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114029 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2016 
1,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yufka
 
100 g AYTAÇ KAVURMA
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
Kekik
 
Nane
 
Pulbiber
 
Sosu için:
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 adet yumurta
 
Tuz
 
 
1 Yufkaları ortadan ikiye kesin ve iki parçaya ayırın.
 
2 Yarım ay şeklindeki yufkaya süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz karışımını çırparak bir fırça yardımı ile her yerine sürün.
 
3 Geniş kısmına AYTAÇ KAVURMA ve baharat karışımından bir miktar koyun ve rulo yaparak fırın tepsisine dolayarak koyun.
 
4 Diğer yufkaları da aynı şekilde dolayarak tepsiye yerleştirin. Kalan sosu böreğin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kavurmalı Tepsi Böreği Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |