| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kavurmalı Simit | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114030 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2016 
1,499 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 g un
 
10 g yaş maya
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
1/4 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1/2 çorba kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Su
 
Sosu için:
 
50 g pekmez
 
100 g su
 
Susam
 
Arası için:
 
2 adet domates
 
AYTAÇ KAVURMA
 
1 adet kıvırcık
 
250 g labne peyniri
 
100 g kaşar peyniri
 
 
1 Unu karıştırma kabına alın. Tuzu ve toz şekerini ilave edin. Ortasını havuz gibi açın. Ortaya yaş mayayı ekleyin. Mayanın üzerine sıvıyağı ve sütü ilave edin. Yumurtayı kırın. Ilık su ekleyin. Ortadaki mayayı elimizle eritin.
 
2 Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
 
3 Bir tabağa pekmez ve suyu ekleyin, karıştırın. Hamurdan bezeler koparın ve yuvarlayın. Tezgah üzerinde ileri geri yaparak fitil gibi uzatın. İki ucu birleştirip yapıştırıyoruz.
 
4 Ayrı bir tabağa da susam ekleyin. Halka hamurları önce pekmezli suya sonra susama batırın.
 
5 Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Simitler pişince enlemesine ikiye kesin.
 
6 Zeminlerine peynir sürün. Bir parça kıvırcık yerleştirin. AYTAÇ KAVURMA, domates ve kaşar peynirini dilimleyin. Kıvırcığın üzerine AYTAÇ KAVURMA, domates ve kaşar dilimi yerleştirin. Simitin üst katını kapatın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kavurmalı Simit Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |