|
Kavurmalı Firik Pilavı (Gaziantep) |
|
kalem
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153066
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 subardağı firik
1 subardağı başbaşı bulgur
1 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
1 subardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 paket kavurma (150 grlık paket )
4 su bardağı su
Tencereye yağları koyalım soğanı koyalım. 2 dk kavuralım. Salçayı koyup karıştıralım sıcak suyunu verelim. Bir kere bulguru yıkayalım. Bir kere firiği yıkayalım. Tencereye ikisini de salalım karıştıralım. Nohutu da ekleyip tekrar karıştıralım. Suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Diğer tarafta tavaya kavurmayı iri şekilde keselim. Kısık ateşte kendi yağı ile 3-5 dk pişirelim. Üzerine karabiber serpelim. Suyunu çeken pilavının ortasına koyalım. Üzerine havlu kağıt serelim. Demlenmeye bırakalım. Sıcak servis yapalım.
|
|