150 g AYTAÇ KAVURMA
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
1 dal taze kekik
1 adet yumurta sarısı
Granül sarımsak
Sirke
Tuz ve çekilmiş tane ak biber
1 Tencereye 6 su bardağı suyu ekleyin ve kaynatın.
2 Mayonez tenceresine un, yoğurt, limon suyu, sirke, tuz, ak biber, yumurta sarısı ve 1su bardağı soğuk suyu ekleyin ve akışkan hale gelene kadar çırpın.
3 Su kaynadıktan sonra süzgeçle karışımı yavaş yavaş tahta kaşıkla ters yüz yaparak bağlayın.
4 Bir taşım kaynayana kadar karıştırın. Tereyağında kekiği yakın ve çorbanın içerine ekleyin.
5 Sarımsak granülüde ekleyin ve kaseye alın.
6 AYTAÇ KAVURMAyı küp küp doğrayın ve çorbaya ekleyin.
7 Sıcak servis yapın.
|