Yarım paket makarna
 
1 adet orta boy soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 kase dana kavurma
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Tencereye makarna suyu ve tuz ekleyin ve kaynatın.
 
Kaynayan suya makarnayı ekleyin ve 10-12 dakika haşlanmasını bekleyin.
 
Bir yandan da geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Ardından ezilmiş sarımsakları, kekiği ve kavurmayı ekleyin.
 
Makarna suyundan kavurma tavasına ekleyin.
 
1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.
 
Haşlanan makarnalarınızı süzün ve tavaya ekleyin.
 
2-3 dakika makarna ve kavurma sosunu karıştırdıktan sonra yemeğinizi tabağa alabilirsiniz.
 
Üzerini süslemek için taze doğranmış dereotu ve rendelenmiş tulum peyniri son derece lezzetli olacaktır.
 
 
 
  
 |