| 
 
 
 | 
Kavurma Herlesi (Uzundere Erzurum) | 
  | 
tarifci abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2015 
Mesajlar: 92 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109722 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2015 
2,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi
 
 
2 kaşık tereyağı
 
3 kaşık un
 
Tuz
 
Karabiber
 
5 bardak su
 
 
Yağ tencerede eritilir. İçine katılan un karıştırılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Beş su bardağı soğuk su yavaş yavaş ilave edilerek sürekli karıştırılır. İçinde pütür kalmamasına dikkat edilerek beş dakika kadar kaynatılır. Tuz ve karabiber eklenerek bir-iki taşım daha kaynatılır. Ocak kapatılır. Sıcak servis yapılır.
 
 
Not: Besleyici özelliğinden dolayı, özellikle hastalara içirmek üzere yapılan bir çorbadır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |