| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kavunlu Vişneli Komposto | 
 
  | 
goksimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc924 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006 
3,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılan Malzemeler 
 
30 gram nişasta
 
1 paket vanilya
 
1 adet çubuk tarçın
 
1 litre vişne suyu
 
500 gram tozşeker
 
500 gram kavun
 
500 gram vişne
 
1 adet limon
 
2 adet yumurta akı
 
50 gram pudra şekeri
 
500 ml. süt
 
süslemek için nane yaprağı 
 
 
 
 
Yapım Şekli 
 
Vişneleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartın. Kavunu dörde bölün, çekirdeklerini ayıklayıp etli kısmından toplar oyun. 
 
Toz şekeri bir tepe halinde tencerenin ortasına dökün. Eriterek karamelize edin. Vişne suyu ilave edin. Karıştırarak, karameli tencereden ayırıp bir taşım kaynatın. 
 
Çubuk tarçın, karanfil, yarılmış çubuk vanilya ve vanilyayı ilave edin. 
 
Nişastayı bir miktar su ile karıştırın, kaynamakta olan vişne suyuna katın. 3 dakika karıştırarak kaynatın. 
 
Limon kabuğunu ince ince rendeleyin. 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesini vişne ve kavun topları ile birlikte karışıma katın. Karışımı büyük yayvan bir kaseye boşaltın, 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sonra içinden çubuk vanilya, karanfiller ve çubuk tarçını çıkartın. 
 
Yumurta akını pudra şekeri ile katı çırpın. Ufak duylu bir krema sıkma torbasına doldurup nemli tezgaha 15-20 top sıkın. Sütü büyük bir tencerede kaynatın. Yumurta akı toplarını bir spatula yardımı ile sıcak süte kaydırıp 5 dakika ağzı kapalı olarak sütü çekmesi için bekletin. 
 
Delikli kepçe ile çıkartıp kağıt havlu üzerine alın, süzülmelerini sağlayın. Daha sonra vişneli karışıma katın. Limon kabuğu rendesi ve nane yaprakları ile süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kavunlu Vişneli Komposto Tarifleri Komposto Tarifleri
 | 
 
 
 
 |