| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kavunlu Puding | 
 
  | 
astronot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21441 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008 
2,812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 adet kokulu kavun
 
4 çorba kaşığı oralet
 
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
 
15 çorba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
250 gr. sade bisküvi
 
1/2 su bardağı fındık
 
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
 
 
Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız.
 
Kavunun kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra mikserde püre haline getirin. Kalıbı yağlayıp tabanına havun püresini serin. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz.
 
Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan kirazların üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Meyve aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz.
 
 
Not: Kreması, oralet yerine limon suyu ile de hazırlanır. Krema oraletsiz pişirilir. 1 limon kabuğu rendesi ve 2 limon suyu katıp bir taşım kaynatılır. 1 çorba kaşığı margarin katılıp karıştırılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kavunlu Puding Tarifleri Elmasiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |