2 bardak irmik
 
1,5 bardak şeker
 
5 bardak süt
 
100 gram margarin
 
1 tane limon kabuğu rendesi
 
1 bardak dövülmüş fındık
 
1 ay kaşığı tarçın
 
3 dilim kavun
 
2 tane şeftali
 
1 fincan damla çikolata
 
 
Süt, tozşeker, limon kabuğu, irmik bir tecerede karıştırarak pişirelim içine tarçın katalım margarinin yarısını katıp karıştıralım. Boza kıvamına gelince ateşten alalım. Karışımın yarısını ıslatılmış büyükce bir kaseye dökelim. dilimlenmis kavun ve şeftaliyi kalan margarinle tavada kızartıp fındıkları ekleyelim kaseye koyduğumuz irmiğin üzerine yayalım irmik karışımının diğer kalanını üzerine dökelim. Buzdolabında soğuttuktan sonra ters çevirip tabağa alalım. Üzerini şeftali, kavun ve damla çikolatayla süsleyelim.
 
 
 
  
 |