| 
 
 
 | 
Kavrulmuş Ekmekli Ev Eriştesi | 
  | 
tren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2020 
Mesajlar: 45 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151116 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2020 
508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
500 g ev eriştesi
 
3 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
3 dilim bayat ekmek
 
Üzeri için:
 
50 g tulum peyniri
 
 
Tereyağının yarısını bir tencerede eritin. Erişteyi ekleyip hafif kavurun. Sıcak su ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Erişteler suyu tamamen çekip piştiğinde ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız bayat ekmek dilimlerini ilave edin ve iyice kızarıncaya kadar kavurun. Kızaran ekmekleri dinlenen eriştelere ilave edip karıştırın. Kavrulmuş ekmekli eriştenizi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine ufaladığınız tulum peynirini ilave edip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |