100 gram pirinç unu
 
100 gram nişasta
 
400 gram şeker
 
500 gram gül suyu
 
100 ml Hindistan cevizi sütü
 
6 damla Pembe gıda boyası
 
 
Su ile şekeri kaynatın ve şurubu yapmak soğumaya bırakın.
 
Unları, Hindistancevizi sütü ve şurubu ekleyin ve karıştırın. Akan bir sıvı oluşturmalıdır.
 
Karışım ayrı 2 parçaya ayırın, renklendirici ile bir kısım renk pembe, bırakın beyaz.
 
Sıcak buharlı tavayı koyun.
 
10-15 Dakika kadar ne kadar Buhar ve beyaz karışımı 1/2 cm tabakayı Aluminyum Tepsi içine dökün.
 
Pembe bir tabaka koy ve onuda Buharda pişir ve alternatif tepsi dolana kadar pembe ve beyaz.
 
Bırak serin ve kesmek 3 cm taraflı küpler kes ve servis et.
 
 
 
  
 |