Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Katma (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Katma (Şanlıurfa)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101799
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2014
5,580 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru İçin;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar su
İçi için;
1 kg ıspanak
2 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz

Önce hamur hazırlanır. Un, tuz, maya, yoğurma kabına alınır, azar azar su verilerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri streçle kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
İçi için; yıkanan ıspanaklar sapları ile birlikte doğranarak tencereye alınarak kendi suyunda yumuşayana kadar ocakta tutulur.
Kuru soğanlar soyularak ince ince doğranır, ayrı bir tencereye alınır, sıvıyağ ilave edilerek pembeleşene kadar pişirilir, salça, pulbiber ve tuz eklenerek birkaç dakika daha pişirilir.
Süzülen ıspanaklarlar ialve edilerek beraberce biraz daha çevrilerek altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan küçük mandalin büyüklüğünde pazılar yapılır.
Her pazı yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurun yarısına ıspanaklı iç serilir, diğer kısmı üzerine kapatılarak uçlarına parmakla pastırılarak yapışması sağlanır.
Teflon tavada yağsız olarak altı-üstü pişene kadar tutulur. Piştikten sonra servis tabağına alınır.

Not: İstenirse üzerine hafif tereyağı da sürülebilir.







Katma (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Katma (Şanlıurfa) 17,303 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort