2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yağlamak için:
Yarım paket tereyağı
1 yumurta, bir yumurtanın beyazı, ayçiçek yağı ve süt bir kaba konur iyice karıştırılır. Üzerine tuz, karbonat ve toplanana kadar un ilave ederek yoğrulur. Hamur 12 eşit parçaya ayrılır. Bu arada tereyağı eritilir. İlk hamur alınır, tereyağlanmış parmak uçlarıyla çay tabağı kadar açılır. Sağdan ve soldan katlanır, biraz daha parmak uçlarıyla açılır. Bu sefer de yukarıdan ve aşağıdan katlanır. Biraz bastırılır, yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
|