| 
 
 
 | 
Katıklı Aş (Refahiye Erzincan) | 
  | 
koçak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2020 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151488 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2020 
571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 
1 kase yarma (bir gece öncesinden ıslatılacak) 
 
1 kase haşlanmış kuru fasülye 
 
Yarım demet dereotu 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
3 kase çırpılmış yoğurt 
 
 
Haşlanmış fasulyeler ve bir gece öncesinden ıslatılmış gendimeler bir tencerede kısık ateşte 40 dk. kadar pişirilir.
 
Tencere iyice soğutulduktan sonra dereotu, tuz ve yoğurt eklenerek biraz karıştırıldıktan sonra buzdolabına atılarak biraz daha soğuması beklenir.
 
Çorba soğuduktan sonra servis tabaklarına alınarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |