| 
 
| 
 
 
 | 
 
KATI MUHALLEBİ | 
 
  | 
Cenk Nizipli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2007 
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19905 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007 
4,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 lt. süt
 
150 gr. şeker
 
100 gr. pirinç
 
1 kaşık nişasta
 
1 yumurta sarısı
 
1 kahve fincanı gülsuyu
 
Biraz vanilya
 
 
1 Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz.
 
2 Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek).
 
3 Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir).
 
4 Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz.
 
5 Telle karıştırarak koyulaştırınız.
 
6 Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta sarısı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz.
 
7 Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız.
 
8 Ateşten alıp hafif yağlanmış bir tepsiye 1,5-2 parmak kalınlığında dökünüz.
 
9 İyice soğutup birer kişilik karelere veya baklavalara kesip tabağa alınız.
 
10 Sofraya alacağınız zaman üzerine gül suyu döküp pudra şekeri serpiniz.
 
 
 ML® Katı Muhallebi için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KATI MUHALLEBİ Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |