|
|
Kat Kat (Tunceli) |
|
yorgun seyyah
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131040
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2018
1,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunceli Valiliği
1 kg. un
5 adet kuru soğan
4 su bardağı ceviz içi ya da kavun çekirdeği
250 gr. tereyağı
250 gr. kavurma
Un, su ve tuz karıştırılarak bir hamur yapılır. Hamurdan yufkalar açılır. Diğer yandan soğan doğranıp pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulmuş çekirdekle kavurma bu karışıma katılarak iç hazırlanır.
Hazırlanan iç yufkaların arasına konularak fırına verilir. Piştikten sonra parçalanarak servise hazırlanır.
|
|
Kat Kat (Tunceli) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|