Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bartın Yemekleri > Kastamonu Simidi (1 adet - 1,156 defa bakıldı)

Kastamonu Simidi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kastamonu Simidi

yılmaz akkaya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc149724
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2020
667 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

Adı Kastamonu ile özdeşleşen bir diğer yöresel lezzet de Kel Simit olarak bilinen Kastamonu Simidi’dir.
Kastamonu Simidi, diğer yörelerden farklı olarak böreklik un ile mayalanıp yoğrulduktan sonra simit halkası haline getirilir.
On dakika kadar dinlendirilen hamur daha sonra kaynamakta olan elma pekmezinin suyunda haşlanır.
Kazandan alınan simitler fırında pişirilerek hazır hale getirilirler.

Not: Kastamonu Simidi’nde çoğu yörelerde alışılanın aksine susam bulunmamaktadır. Bu nedenle, halk arasında "Kel Simit" olarak adlandırılmaktadır. Bununla birlikte, Kastamonu yerlisi büyüklerimiz nimete kellik sıfatını yakıştırmadıklarını, ayrıca bundan yirmi yıl kadar önce zaten Kel Simit tabirinin hiç var olmadığını ifade ediyorlar.
Eski ustaların deyimine göre Kastamonu Simidi’nin ünü son zamanlarda arttıkça arttı.
Çok eski zamanlarda pekmeze batırılmadan pişirilen simit lezzetsiz sayılırdı. Ancak, aynı ustaların ifadelerine göre yeni üretim biçiminde hamur halindeki simit kaynamakta olan pekmez suyuna batırıldığı zaman 22 ayar altın rengini alır ve simide de eşsiz bir lezzet ve kalite katılmış olur.







Kastamonu Simidi Tarifleri Bartın Yemekleri



(1 adet Kastamonu Simidi 1,156 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort