Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kasede Limon Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kasede Limon Tatlısı

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10727
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,672 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme: 10 yumurta, 2 limon, 1 1/4 su bardağı tozşeker, 100 gr tereyağı.

Yapılışı: Limonlar bol suda iyice yıkandıktan sonra kabuklan, beyaz kısmı karıştırılmadan, iyice rendelenir. Sonra kabukların üzerine limonların suyu dökülür. Yumurtaların sarıları porselen bir kaba konur. Üzerine şeker eklenerek telle iyice çırpılır. Şeker eriyip, yumurtanın sarısı beyazımtırak bir renk alınca, çırpmaya ara vermeden azar azar limon suyuyla limon kabuklan katılır. Bir tencerenin içine porselen kâsenin yansına gelecek kadar su konup ateşe oturtulur. Tenceredeki su kay-nayınca kâse bunun içine konur ve karışım çırpmaya ara verilmeden biraz ılıtılır. Bu işlem yapılırken kaynayan suyun kâsenin içine sıçramamasına dikkat etmek gerekir. Porselen kâsedekiler ılıyınca hafifçe eritilmiş tereyağı katılır. 1-2 defa daha çırpılarak yağ kanşıma yedirilir sonra kâse kaynar sudan çıkarılır. Diğer tarafta yumurtaların akları çırpılarak kar gibi beyaz bir köpük haline getirilir. Sonra bu köpük, soğumuş kremaya azar azar katılarak karıştırılır. Tatlı cam bir kâseye veya küçük kâselere konduktan sonra buzdolabına kaldırılır ve gerektiği zaman soğuk olarak servis yapılır.






Kasede Limon Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet Kasede Limon Tatlısı 95,027 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort