| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kâse Kebabı (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29776 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2008 
5,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarifin Türkçe, ve İngilizce altyazısı mevcuttur
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından selamlar, saygılar
 
bu bölümümüzde bir kebap yapacağız...
 
"Kase Kebabı"
 
önce malzemeleri öğrenelim, sonra yapımına geçelim
 
750 gram dana kuşbaşı
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
yarım kilo mantar
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı konserve bezelye
 
4 adet biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı ısıvıyağ
 
kase için; 6 adet kare milföy hamuru
 
üzeri için; 1 su bardağı kaşar rendesi
 
malzemelerimiz az, yapımıda kolay ve şık bir kebap olacak inşallah
 
öncelikle kaseleri hazırlayarak işe başlayalım
 
6 adet kasemizi...
 
ama fırın ısısına dayanıklı kasemizi...
 
arka kısımlarını yağlıyoruz...
 
milföy hamurlarımızı...
 
unlu zeminde biraz genişletiyoruz
 
fazla değil tabi
 
bu kadar yeterli...
 
yanlız ununu üzerinde bırakmayalım...
 
hem görüntü, hem de lezzet olarak iyi bir sonuç vermiyor
 
bu şekilde az önce yağladığımız...
 
kaseye yerleştiriyoruz...
 
buraları biraz çekerek...
 
pileler yaparak...
 
kasenin şeklini veriyoruz
 
uç kasımları aynı seviyede olursa daha muntazam olur
 
bu şekilde tepsimize 6 kaseyi de sıralayacağız
 
kaselerimizi önceden ısttığımız...
 
200 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz
 
1 çay bardağı sıvıyağı...
 
sıcak tencereye aktarıyoruz
 
ısındıktan sonra...
 
750 gram etimiz var...
 
bunu hızlı ateşte...
 
suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz
 
et bıraktığı suyu çekmeye başladı...
 
şimdi, yarım daire şeklinde doğradığımız...
 
soğanı ilave ediyoruz...
 
5 dakika sonra da sarımsağı ve biberi ilave edeceğiz
 
soğan solmaya başladı...
 
biraz iri doğradığımız biberi...
 
ve ince kıydığımız sarımsağı üzerine ilave ediyoruz...
 
bir kaç tur karıştırdıktan sonra...
 
salçayı da ekleyebiiriz
 
bu şekilde yaklaşık 5 dakika daha pişireceğiz
 
biberler de solmaya başladı...
 
artık iri doğradığımız mantarları ekleyebiliriz...
 
yine hızlı ateşte pişirmeye devam edeceğiz
 
farkındaysanız hiç su ilave etmiyoruz...
 
çünkü mantarların suyu bizim için yeterli olacaktır
 
biraz küçülene kadar kapak kapatabiliriz
 
mantarlar oldukça küçüldü ve gördüğünüz gibi suyunu bıraktı...
 
hiç su ilave etmedik
 
son olarak süzdüğümüz konserve bezelyeyi...
 
1 tatlı kaşığı karabiber...
 
ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ediyoruz
 
10 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alabiliriz
 
kebabın buharı indi...
 
şimdi soğuması için bir tabağa aktarıyoruz...
 
az da olsa kalan suyunu kullanmamaya çalışacağız
 
hamur kaselerimiz fırından çıktı...
 
kebabımızda soğumak üzere...
 
şimdi içlerini soğuttuğumuz...
 
etli karışımla dolduruyoruz...
 
soğuması önemli...
 
yoksa hamur kasemiz yumuşayabilir
 
üzerine bir tutam kaşar peyniri rendesi bırakıyoruz
 
ve fırın tepsisine koyuyoruz
 
diğer kaseleri de aynı şekilde dolduruyoruz
 
evet kaselerimizi doldurduk...
 
şimdi önceden ısıttığımız 190 derece fırına veriyoruz...
 
kaşarlar eriyene kadar kısa süre pişiriyoruz
 
kase kebabı fırından çıktı...
 
ziyafet sofralarına yakışır bir görüntüde...
 
artık sıcak olarak servise sunabiliriz
 
bu bölümümüzde yapımı kolay, görüntüsü şık...
 
lezzetli bir kebap hazırladık
 
denerseniz inşallah beğenirsiniz
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Kase Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kâse Kebabı (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |