| 
 
 
 | 
Kaşarlı Pankek | 
  | 
yelda özoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26658 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008 
2,543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 çay bardağı un
 
Yarım yaş maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı şeker
 
2 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ 
 
Arası için:
 
Dilimkaşar peynirleri
 
Pişirmek için:
 
Sıvıyağ
 
 
Pankek malzemesi mikserle çırpılır. Akıcı fakat cıvık olmayan bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir. Daha sonra yağlanmış teflon tavaya az yağ konur. Kızınca bir çay tabağı büyüklüğümde hamur dökülür. İki yüzü kızartılır. 3'er tanesinin arasına kaşar konur. Fırın kabına dizilir. 180 derece fırında kaşarlar hafif eriyene kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.11.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |