| 
 
 
 | 
Kaşarlı Mini Bazlama | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175559 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2023 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mayası için:
 
1 su bardağı ılık su
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket instant maya
 
Hamuru için:
 
2-3 su bardağı un
 
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Üzeri için:
 
3 -4 tane dilim kuru domates
 
Bol zeytinyağı
 
Tuz
 
Nane
 
 
Yoğurma kabında mayası için gerekli olan malzemeleri karıştıralım ve 10- 15 dk mayalanmaya bırakalım.
 
Mayaya unun bir kısmını zeytinyağı tuzu ve yoğurdu ekleyelim ve spatula yardımıyla karıştıralım.
 
Ardından yavaş yavaş kalan unu ekleyip spatula yardımıyla veya elimizle yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
 
Hamurun üzerini kapatıp 30 35 dk mayalandıralım.
 
Mayalanan hamuru 7 -8 adet bezeye ayıralım.
 
Bezeleri tezgahta oklava yardımıyla biraz genişletelim.
 
Açtığımız bezelerin ortasına bolca rende kaşar doldurup kapatalım.
 
En son tekrar oklava yardımıyla yuvarlak olacak şekilde bazlama şekli verelim.
 
Tüm bezeleri bu şekilde yapıp kenara alalım.
 
Üzerlerini bezle örtelim.
 
Düz kızartma tavasını ısıtalım.
 
Bazlamaları arkalı önlü yavaş yavaş üzerleri kızarana kadar çevire çevire pişirip kenara alalım.
 
Üzerine sürmek istediğimiz sos için kuru domatesleri sıcak suda beş dakika bekletip sudan çıkarıp ince ince doğrayalım.
 
İçerisine bol zeytinyağı tuz nane dilediğiniz başka baharat varsa ekleyip karıştıralım.
 
Sosumuzu pişen bazlamaların üzerine sürüp yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |