https://www.takvim.com.tr
 
 
Yarım kg hamsi
 
1 çay bardağı mısır unu
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Kırmızı pulbiber
 
 
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp tuzlayın. Yarısının dış yüzünü mısır ununa bulayın. Yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavaya aralıksız dizin. Bir kapta rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, dereotunu ve pulbiberi karıştırın. Bu karışımı, tepsiye dizdiğiniz hamsilerin ortasına yayarak yerleştirin. Kalan hamsilerin de dış yüzlerini mısır ununa bulayıp iç malzemenin üzerine dizin. Kısık ateşte kızartın. Altı kızarınca tabakla ters çevirip diğer tarafı da kızartın. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |