https://www.droetker.com.tr
Hamur:
80 g bitter çikolata
150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
Dolgu:
2 - 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
4 - 5 damla rom aroması
80 g bitter çikolata
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine erimiş çikolata, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. İlk katı servis tabağına alıp üzerine kayısı reçelini sürün. Üzerine ikinci katı kapatın.
Soğuk süt ve rom aromasını çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şanti ile keki kaplayın ve süsleyin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdı üzerine döküp ince olarak yayın. Oda sıcaklığında donuncaya kadar bekletip 3x4 cm boyutlarında dikdörtgenler şeklinde kesin ve pastanın etrafına yapıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
|