| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kartalkaya Kebabı (Bolu) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40143 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2009 
3,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Mücahit ÖZCAN
 
 
1800 gr. kuzu kuşbaşı
 
500 gr. arpacık soğan
 
1 kg. milföy hamuru
 
200 gr. tereyağı
 
4 adet büyük boy havuç
 
100 gr. çiçek yağı
 
4 adet dolmalik taze kabak
 
Tuz, beyaz toz biber, kekik
 
 
Kuzu kuşbaşıları bir tavada ısıttığımız çiçek yağında filambe yapacağız ve uygun bir tencereye alacağız, 100 gr. tereyağıı ilave edip az su ilave ederek ortalama bir saat kısık atesle pişirmeye bırakacağız. Havuç ve kabakları parizyen kaşığıyla çıkartıp arpacık soğanlarıda soyarak kalan 100 gr. tereyağıını da ilave ederek uygun bir tencerede kısık ateşle kavurarak pişireceğiz.
 
Mülföy hamurlarını 100 gr.lik parçalara bölerek incelterek piştiğinde tabak şeklini alacak şekilde hazırlayarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 20 dk. pişireceğiz, pişen hamurlarımızın içine önce pişen etleri üzerine de sebzeleri koyarak biraz et suyuyla beraber sıcak servis yapacağız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kartalkaya Kebabı (Bolu) Tarifleri Çöp Şiş Tarifleri
 | 
 
 
 
 |