|
|
KARPUZLU YAZ TATLISI |
|
lila
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40879
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2009
2,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr karpuz içi
1.5 su bardağı süt kreması
1 su bardağı tozşeker
Derin ve ortaboy da cam kalıbı alüminyum kağıtla kaplayın, kağıdın uçları 2-3 cm kadar dışarıya taşsın. Kalıbı buzluğa yerleştirip soğutun.
Karpuz içini iri iri doğrayıp çekirdeklerini ayıklayın. 3 kaşık karpuzu minik küpler halinde kesip süsleme için ayırın. Kalanını derin bir kaseye alın, yarım bardak tozşeker ekleyip yüksek ateşte 15 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Soğuyunca mikserle püre haline getirin.
Yumurta aklarını kalan tozşekerle ayrı bir kaba alın ve kısık ateşte benmari usulü 10 dakika çırpın. Bu kabı içi buz dolu bir başka tencerenin içine oturtup 1 karışım soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin.
3 çorba kaşığı yumurtalı karışımla aynı miktarda süt kremasını ayrı bir kasede koyu krema kıvamında çırpın. Kalan yumurtalı karışıma önce hazırladığınız karpuz püresini sonra kalan süt kremasını ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
Kalıbı buzluktan çıkarın ve hazırladığınız karışımı üstten 1 santim boşluk kalacak şekilde doldurun. Buzlukta en az 6 saat bekletin.
Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin. Servis tabağına ters çevirip alüminyum kağıdı özenle çıkarın. Süsleme için ayırdığınız karpuz küpleriyle dekore edip servis yapın.
|
|
KARPUZLU YAZ TATLISI Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|