Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > KARPUZLU YAZ TATLISI (1 adet - 55,748 defa bakıldı)

KARPUZLU YAZ TATLISI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KARPUZLU YAZ TATLISI

lila
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40879
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2009
2,422 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr karpuz içi
1.5 su bardağı süt krema
1 su bardağı tozşeker

Derin ve ortaboy da cam kalıbı alüminyum kağıtla kaplayın, kağıdın uçları 2-3 cm kadar dışarıya taşsın. Kalıbı buzluğa yerleştirip soğutun.
Karpuz içini iri iri doğrayıp çekirdeklerini ayıklayın. 3 kaşık karpuzu minik küpler halinde kesip süsleme için ayırın. Kalanını derin bir kaseye alın, yarım bardak tozşeker ekleyip yüksek ateşte 15 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Soğuyunca mikserle püre haline getirin.
Yumurta aklarını kalan tozşekerle ayrı bir kaba alın ve kısık ateşte benmari usulü 10 dakika çırpın. Bu kabı içi buz dolu bir başka tencerenin içine oturtup 1 karışım soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin.
3 çorba kaşığı yumurtalı karışımla aynı miktarda süt kremasını ayrı bir kasede koyu krema kıvamında çırpın. Kalan yumurtalı karışıma önce hazırladığınız karpuz püresini sonra kalan süt kremasını ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
Kalıbı buzluktan çıkarın ve hazırladığınız karışımı üstten 1 santim boşluk kalacak şekilde doldurun. Buzlukta en az 6 saat bekletin.
Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin. Servis tabağına ters çevirip alüminyum kağıdı özenle çıkarın. Süsleme için ayırdığınız karpuz küpleriyle dekore edip servis yapın.






KARPUZLU YAZ TATLISI Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet KARPUZLU YAZ TATLISI 55,748 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort