1/2 karnabahar
 
5-6 çiçek brokoli
 
1 paket makarna
 
8 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 diş dövülmüş sarımsak
 
10 adet kiraz domates
 
3 çorba kaşığı kapari
 
3 çorba kaşığı maydanoz
 
10-15 adet zeytin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tuzlu suda karnabaharı 15, brokoliyi beş dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kenara alın. Makarnayı haşlayın. İki çorba kaşığı zeytinyağına sarımsağı ekleyin. Bir-iki dakika ısıtıp domatesleri ilave edin. Üç-beş dakika daha pişirin. Üzerine karnabahar, brokoli, makarna, kalan zeytinyağı, kapari, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Beş dakika sote edip servis tabağına alın. Zeytinle süsleyin.
  
 |