| 
 
 
 | 
Karnabahar Salatası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154166 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet karnabahar
 
2 adet kırmızı kapya biber
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
 
Karnabaharları varsa buharlı pişirme aparatında pişirin, yoksa çok az suda fazla yumuşamadan haşlayın.
 
Karnabaharlar pişerken biberleri, maydanozları ve dereotlarını doğrayın.
 
Süzdüğünüz karnabaharı bir kaseye alıp üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyin.
 
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyip harmanlayın.
 
Tek başına ya da et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164584 
Gönderme Tarihi: 01.May.2022 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Karnabahar
 
Salatalık turşusu
 
Dereotu
 
Zeytinyağı
 
Limon
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Bir ufak karnabahar güzelce yıkandıktan sonra, elinizle çiçeklerini bir kaç parçaya ayırıp, az miktar su ile düdüklü tencerede 5 dakika haşlanır. Delikli bir süzgeçle salata tabağına alınır. Dereotu, tuz ve ufak doğranmış salatalık turşusu katılır, karıştırılır. Bu arada iri karnabaharlar ideal boya ulaşır, yani küçülür. Üzerine zeytinyağı, limon, tuz ve pul biberden oluşan sos dökülür.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179627 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024 
118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet Karnabahar
 
1,5 kahve fincanı Limon
 
1 kahve fincanı Zeytinyağı
 
2 diş Sarımsak
 
1 adet Limonun Kabuğu
 
Tuz
 
 
Karnabaharı buket buket ayırıp, bir tencereye koyun, üstüne çıkacak kadar su, limonun kabuğu ve tuz koyun. 5 dakika kadar kaynatın. Ateşi söndürüp sıcak suyun içinde bırakın.
 
Suyun soğumasından sonra buketleri bir tabağa düzgün bir şekilde sıralayın. Dövülmüş 2 diş sarımsak ile 1 kahve fincanı zeytinyağı, ufak bir tabağın içinde çırpın. Bu karışımı servis tabağına sıraladığınız karnabahar buketlerinin üzerine gezdirin. En son bir limonun suyunu da gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |