1 adet karnıbahar
 
2 adet yumurta
 
1 kahve fincanı un
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
100 gr kıyma
 
Kızartma yağı
 
 
Tencere içerisine karnabahar, kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini kapatacak miktarda su konulacak. Karnabahar bu su içerisinde 15 dakika süre ile "en düşük ısıda" haşlanacak. Ardından, kevgire alınacak ve süzülecek. Karıştırma kabı içerisinde karnabahar "patates ezme aleti veya çatal ile" ezilerek püre haline getirilecek. Üzerine 2 yumurta kırılacak, soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından, yemek kaşığı ölçüsünde harçtan alınacak ve yağ içerisinde "alt üst edilerek" kızartılacak.
  
 |