|
Karnabahar Çorbası |
|
akyel
Aşçı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc47025
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet karnabahar
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
5 Su bardağı su
1 Kahve fincanı arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kırmızı biber (isteğe bağlı)
Unu sıvı yağda altın rengini alana dek kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce yarım demet maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine dökmek için bir kaşık margarinle kırmızı biberi kızartın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
mesai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35784
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
2,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım adet karnabahar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
Karnabaharı tencereye aktarın. Üzerine 2 su bardağı su koyup, 5 dakika kadar haşlayın ve sonrasında süzgeçten geçirip suyunu süzdürün. Ayrı bir kapta tereyağını eritin Üzerine unu kaüp, kavurun. Un sararınca, üzerine karıştırarak azar azar sütü ilave edin. Ardından kalan 3 su bardağı suyu katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. En son olarak da süzülmüş karnabaharları ekleyin. 10 dakika kaynatın. Üzerine kızdırılmış tereyağı biber gezdirerek, servis yapın.
Not: Arzu edilirse karnabaharları haşladıktan sonra suyunu süzmeden çorbaya katılabilir ve bu şekilde blendırdan geçirilebilir.
|
Karnabahar Çorbası |
|
senem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33338
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
2,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
4 çorba kaşığı margarin
1 orta boy karnabahar
2 havuç
2 orta soğan
yarım kahve fincanı un
tuz
Bir tencereye ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış karnabahar ile halkalara doğranmış 2 orta havuç koyun. Üstlerini kaplayacak kadar su ile 1 çorba kaşığı da tuz ilave edin. Karnabahar pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayın. Sularını süzün ve bir tarafa bırakın. Diğer taraftan da bir tencereye 4 çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 orta soğan koyarak soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra havuçları da koyarak bunları 5 dakika kadar kavurun. Tencereye yarım kahve fincanı un ilave ederek tekrar hepsini 3 dakika daha kavurun. Bunlara et suyunu katarak, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika daha kaynatın. Ateşten alarak tenceredeki suyu bütün sebzeleriyle birlikte süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe oturtarak, bir taşım daha kaynatın. Kaseye alarak servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33048
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük karnabahar
1 kaşık un
4 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet havuç
4 adet yumurta
2 kaşık tereyağı
1 limon
tuz
Yumurtanın sarısını un, limon ve bir bardak suyla karıştırıp telle çırpın ve bir kenara bırakın. Haşlanmış karnabaharı küçük parçalara ayırarak 3 bardak su, rendelenmiş havuç ve doğranmış dereotuyla birlikte terbiye ilave ederek kaynatın ve servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26911
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-7 çiçek karnabahar
2 kaşık un
1 bardak süt
1 soğan
1 fincan mısır
Tuz, pulbiber
Nane
Mısırözü yağı
Soğan küçük doğranır. Sıvıyağda soğanlar sotelenir. Karnabahar İnce ince kıyılır, soğanlara ilave edilerek kavrulur. Su ve süt katılır, karıştırılır. Mısırlar ve tuz ilave edilir. 6-7 dk. kaynadıktan sonra ayrı bir tavada pulbiber ve nane yağ kızdırılır. Çorbanın üzerine gezdirilir.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9886
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et suyu (8 bardak)
1 kg. karnabahar
Kereviz (1 büyükçe)
Tereyağ (4 çorba kaşığı)
150 gr. süt (3/4 bardak)
2 yumurta sarısı
Tuz (1 çorba kaşığı)
25 gr. un (1/2 kahve fincanı)
Bir tencereye, ayıklanmış ve doğranmış karnabahar, kereviz kökü, tuz ve ağzına kadar su konularak, 30 dakika kaynatılır. Sebzeler yumuşayınca süzgeçten geçirilip bir tarafa bırakılır. Sonra, tencereye tereyağı konup hafifçe ısıtılır, üzerine haşlanmış sebzeler katılır ve 5 dakika kadar kavrulur. Kavrulan sebzelere et suyu ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Çorba iri delikli bir süzgeçten geçirilir. Süzgeçte kalan sebzeler tahta kaşıkla bastıra bastıra ezilir ve yeniden kaynatılır. Bir kuşaneye iki yumurtanın sarısı ile süt konarak çatalla çırpılır. Bu iş de bittikten sonra bu, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, tyice karıştırılır ve biraz daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9254
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
10,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy karnabahar
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı un
4-5 kepçe tavuk suyu
2 su bardağı diyet süt
1 tutam karabiber
1 dilim portakal kabuğu
Geniş bir tencereye su ile birlikte karnıbaharı alın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısın. Karnıbaharı yumuyaşana dek karıştırarak pişirin. Sonra suyu ile birlikte blendırdan geçirin.
Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Hafifçe sararana dek kavurun. Sonra unu sürekli karıştırarak ekleyin. Yine çabuk bir şekilde karıştırarak tavuk suyunu ilave edin. 1 dk. pişirin. Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyin.
Un karışımı tamamen eriyip sıvı kalınlaşıncaya dek karıştırmaya devam edin. Karnıbahar püresini ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Karabiberi ilave edin. Portakalın kabuğunu çorbaya sokup çıkarın. Kaselere doldurarak servis yapın.
ML® Karnabahar Çorbası için tıklayın
|
Karnabahar Çorbası |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8585
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
2,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabaharı çiçeklerine ayırın. 1 adet kerevizi dörde kesin. Hepsini 500 ml. su ile tencereye koyun ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişrin ve süzün. Tencereye 10 gr. tereyağı koyun, sebzeleri çevirin. 10 gr. un ekleyin ve bir taşım çevirip 1 İt. et suyu veya bulyon ilave edin. Tuz ve biber serpin. 15 dakika pişirip el mikserinden geçirin. Karıştırma kabında 2 adet yumurta sarısı ve 150 ml. sütü çırpın ve tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc4158
Gönderme Tarihi: 26.May.2006
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet küçük karnibahar
4-5 su bardagi su
1 su bardagi krema
1 adet yumurta sarisi
3 yemek kasigi tereyağ
Tuzot
Pul biber
Yarim imon suyu
Karnibaharlari yarim limon suyu ve tuzot katilmis suda haslayip süzün.
Çiçekleri küçük küçük dograyin. Unu, yumurta sarisini, ve tuzu ekleyin. 5 su bardagi su karistirin. Kiyilmis karnibaharlari katip karistira karistira pisirin. Kremayi ilave edip 5 dakika daha kaynatip atesten alin. Tereyağıini kizdirip pul biberi ekleyip çorbanin üzerine gezdirip sicak olarak servis yapin.
|
Karnabahar Çorbası |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2379
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
2,995 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Yarım limon suyu
1 kutu krema
Tuz
Karabiber
Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır. 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Fotoğraf "murat akbak" tarafından gönderildi. 08.11.2016
|
|