| 
 
| 
 
 
 | 
 
Karlı Elma Tatlısı | 
 
  | 
değirmenci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27488 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2008 
2,120 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet orta boy elma
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
3 parça karanfil
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta akı
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Elmalar soyulur. Bütün olarak oyacakla çekirdek yatağı çıkarılır. Elmalar bir tencereye dizilir. Üzerine su ve şeker konur. Kapak kapatılır, orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Küçük bir fırın kabına aktarılır ve soğutulur. Yumurta akı ve şeker kar halini alana kadar çırpılır. Soğumuş elmaların üzerine paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında karlar hafif sararana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Karlı Elma Tatlısı Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |