| 
 
| 
 
 
 | 
 
Karköpüklü Elma | 
 
  | 
sarı zeybek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67950 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011 
2,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 elma
 
1 su bardağı ceviz
 
1 su bardağı süt
 
4 yumurta
 
1.5 su bardağı şeker
 
1-2 damla limon suyu
 
bolca tarçın
 
 
Elmaları robottan biraz iri kalacak şekilde çekin ve 3 kaşık şekerle yağsız tavada suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirin, içine tarçın ve cevizi ilave edin. Orta büyüklükte bir borcama yayın. Başka bir tencerede süt,un ve yumurtanın sadece sarılarını katarak muhallebi yapın, elmaların üzerine dökün. Kalan yumurtanın beyazlarını şekerle kar haline getirip 2 damla limon suyu sıkın. En üste bu köpüğü dökün ve spatula ile üzerini düzeltin orta dereceli fırında üstü hafif pembeleşene kadar tutun. Buz dolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Karköpüklü Elma Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |