| 
 
 300 gr ekmek unu
 15 gr kurutulmuş ekşi hamur
 150 gr karışık tahıl unu
 150 gr İçim Yoğurt
 50 gr çavdar unu
 30 gr bal
 300 ml su
 4 gr karbonat,
 10 gr tuz
 50 gr karışık kabuksuz kabak çekirdeği ve ay çekirdeği
 1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı
 
 Geniş bir kaseye 300 gr ekmek ununu eleyin. 150 gr karışık tahıl ununu, 50 gr çavdar unu ile karıştırıp kaseye ilave edin. 150 gr İçim Yoğurt ve 300 ml ılık su ekledikten sonra tel çırpıcı ile hepsini karıştırın. Karışıma 25 gr akışkan kıvamdaki balı da ekleyin. Elinizle iyice yoğurun ve yumuşak krem kıvamlı bir hamur elde edin. Üstünü örterek oda sıcaklığında 12 saat mayalanmaya bırakın. Sonrasında 3 gr karbonat, 8-10 gr tuz ve 50 gr karışık tahılı hamura ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
 Fırın kabını erimiş İçim Tereyağı ile yağlayın. Kabın içerisine tahıllardan serpiştirip hamur karışımını kalıbın içine dökün. Üstüne yine ay çekirdeği ve kabak çekirdeği serperek 175 derecede yaklaşık bir saat pişirin. Dinlendirip dilimleyin.
 
 
  
 
 |