400 gr. piliç fletosu
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
1 adet patlıcan
 
1 adet kabak
 
2 adet sivri biber
 
yarım su bardağı mantar
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
100 gr. rende kaşar peyniri
 
kekik
 
tuz
 
karabiber
 
 
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın, küçük küçük doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun üzerine doğranmış kabak ve patlıcanı ekleyerek kavurun, üzerine küçük doğranmış sivri biberi, biraz sonra da mantarı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Flato piliç etlerini iri doğrayın, tencere alın, kısık ateşte kavurmaya devam edin, közlenmiş kırmızı biberin kabukalrını soyun, şerit toğrayıp tencerye ilave edin. Kekik, karbiber ve tuzu katın, üzerine rende kaşar peyniri serperek servise sunun.
  
 |