| 
 
| 
 
 
 | 
 
Karışık Sebzeli Pilav | 
 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6073 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006 
2,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 gr taze fasulye
 
Karabiber
 
1 diş sarımsak
 
2 - 3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım demet taze soğan
 
6 adet bebek mısır (konserve)
 
200 gr hindi füme jambonu
 
Birer kırmızı ve sarı dolmalık biber
 
150 gr dondurulmuş bezelye
 
100 ml et suyu
 
125 gr pirinç
 
 
Pirinçle pilavı hazırlayın. Taze fasulyeyi yıkayıp keserek üçe bölün.
 
Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Küçük küçük doğrayın.
 
Sarmısağı soyup presten geçirin. Taze soğanı temizleyin. Yıkayıp halka halka doğrayın. Mısırların suyunu süzüp uzunlamasına ikiye bölün. Hindi fümeyi şerit şerit kesin.
 
Yağı tavada kızdırın. Taze fasulye, biber, sarımsak, taze soğan ve bezelyeyi kavurup et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Üzerini kapatıp 2 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Hindi şeritlerini tavaya alıp sebzeleri 3 - 4 dakika daha pişirin. Pilavı sebzelerle karıştırıp servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Karışık Sebzeli Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |