|
|
Karışık Pide |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61170
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
2,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
500 gr un
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
0.5 su bardağı maydonoz
200 gr tavuk göğsü
2 adet yumurta
2 adet domates
2 adet sivri biber
25 gr maya
125 gr sana yağı
3 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
0.5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sana yağı
2 yemek kaşığı sana Crème Bonjour
0.5 su bardağı su
Hamuru için unu bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki Sana yağı küçük parçalar halinde una katın. Yumurta su ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Büyük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. İçine tuz ve ayçiçeği yağını koyup kaynatın. Kabukları soyulmuş sebzeleri ince ince doğrayın. Su kaynağınca önce havuçları ekleyip 7 dk haşlayın. En son kabakları ekleyip 4 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten alıp sebzeleri süzerek bir tabağa çıkarın. Sos için yumurtaları çırpın. Un, tuz, şeker ve hint cevizi rendesi katın. Yumurta teli ile çırparak önce sütü sonra kremayı ekleyin. Merdaneyi unlayarak dinlenmiş hamuru fırın kabı çapından 3-4 parmak daha geniş alın. Sana yağı ile yağlanmış kalıba yerleştirin. Fazla gelen kenarları kesip alın. Sebzeleri hamurun içine yerleştirin. Üzerine sosu dökün. Orta ısıdaki fırının ara katında 30 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp üzerine halka halka domates dilimlerini yerleştirin. Domatesler pişene kadar 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Not: Sebzeleri fazla haşlarsanız tartın içinde tekrar pişeceği için püre olur.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.02.2023
|
|
Karışık Pide Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|