| 
 
| 
 
 
 | 
 
Karışık Peynirli Fırında Makarna | 
 
  | 
Özzlem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76701 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012 
1,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 Gr Sana Hamurişi
 
1 Yemek Kaşığı un
 
1 Su Bardağı süt
 
100 gr beyaz peynir
 
1 Yemek Kaşığı karabiber
 
1 Paket çubuk makarna
 
100 gr Tulum peynir
 
1 Yemek Kaşığı tuz
 
 
Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın. Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un saranncaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Karışık Peynirli Fırında Makarna Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |