| 
 
 
 | 
Karışık Otlu Börek | 
  | 
atmaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128954 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017 
871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
800 g un
 
Tuz
 
Aldığı kadar su
 
İç harcı için:
 
Radika
 
Yabani pırasa
 
Turp otu
 
Arapsaçı
 
1 çay bardağı lor peyniri
 
Tuz
 
Yağlamak için:
 
250 g tereyağı
 
 
Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alın. Bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edip harmanlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek kadar su ilave ederek yoğurun. İç harcı için yıkayıp süzdüğünüz otları ince doğrayın ve bir kaseye alın. Lor peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın. Bir oklava yardımıyla ince açın. Eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve bir kenarına iç harcını yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu içe doğru kıvırarak kol böreği şekli verin. Böreği yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kalan tereyağını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |