|
|
Karışık Meyveli Kup |
|
kulis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41315
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2009
6,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik gerekli malzemeler:
2 kivi
2 elma
8 kayısı
20 kiraz
1.5 su bardağı taze kayısı suyu
3 çorba kaşığı bal
1 tutam zencefil
1 ananas
3 çorba kaşığı kayısı jölesi
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yumurta akı
1 tutam tuz
1 su bardağı krema
2-3 dilim hazır kek
Damla çikolata
1. Elmaları ve kivileri soyup küp küp doğrayın. Kayısı ve kirazların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Meyveleri bir kaseye alıp birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kayısı suyunu zencefille tatlandırıp üzerini örtün ve 5 dakika ısıtın. Ocaktan alıp balı ilave edin. Karıştırıp meyvelerin üzerine dökün.
2. Ananası soyup robotta püre halinde ezin. Kısık ateşte 8 dakika pişirin. Ateşten alıp jöleyi ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
3. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halinde çırpın. Süt kremasını ayrı bir kasede çırpın. Önce yumurta aklarını, sonra süt kremasını ananaslı muşa ilave edip karıştırın.
4. Kek dilimlerini küp küp kesip meyve suyu ile ıslatın. Keklerin yarısını 6 servis kasesine paylaştırın. Ananaslı musun yarısını ilave edip meyvelerin yarısını paylaştırın. Kalan muşu ekleyip kek dilimlerini ilave edin. Ayırdığınız meyveler ve damla çikolata ile süsleyip buzlukta 1 saat bekletin. Servis yapın.
|
|
Karışık Meyveli Kup Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|