| 
 
| 
 
 
 | 
 
Karışık Kol Böreği | 
 
  | 
tavşan yürek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2012 
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84008 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012 
2,099 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yufka
 
1 demet taze soğan
 
200 gram lor peyniri
 
1 kilo ıspanak
 
1 soğan
 
300 gram kıyma  
 
1 yumurta akı
 
1 çay bardağı süt
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
 
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İstenirse içine ıspanak yaprakları da eklene bilir. Ya da kıymalı soğanlı patatesli bir iç hazırlanır. Hangisini isterseniz ama karışık olarak sarıp aynı tepside pişirilebilir.  Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi uzatıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Tüm tepsi dolunca üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Karışık Kol Böreği Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |