| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kare Börek | 
 
  | 
masalcı teyze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60300 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2011 
2,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadr un
 
Yağlamak için:
 
Yarım paket margarin (eritilmiş)
 
İçi için:
 
Yarım kalıp beyaz peynir (ezilmiş)
 
 
Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir. Sonra iki parçaya ayrılır, oklavayla olabildiğince ince açılır. Yüzeyine margarinin yarısı sürülür ve için yarısı serpilir. Kenarlardaki yuvarlak kısmlar kesilir, yufkanın yüzeyine konur. Yufka sıkı olmayan bir rulo yapılır. Sonra rulonun üzerine bastırarak yassılaştırılır. 3 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer hamur da aynı şekilde yapılır. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Kare Börek için tıklayın
 
ML® Kare Börek Videosu
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kare Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |