| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kare Börek (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76102 
Gönderme Tarihi: 26.May.2012 
3,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe ve İngilizce altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde börek reportuarına ekleyebileceğiniz...
 
yeni bir tarifimiz var
 
"Kare Börek"
 
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeler
 
3 adet yufka
 
150 gram dana kıyma
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
ve 1 tatlı kaşığı karabiber
 
kızartmak için; sıvıyağ
 
1,5 su bardağı mısır unu
 
ve 3 adet yumurta
 
malzemeleri öğrendik
 
artık kare böreğin içini hazırlayarak başlayalım
 
bir adet kuru soğanımız var demiştik
 
öncelikle soğanı ince kıyalım
 
artık kavurmak üzere tencerenin yanına gidelim
 
tenceremizi ateşe yerleştirdik
 
yağımızı bıraktık
 
az önce doğradığımız soğanı da ilave ediyoruz
 
ve şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
 
soğanlar artık kavruldu, şimdi kıymayı katıyoruz
 
ve kıyma da suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz
 
kıyma da pişti, şimdi ince bulguru...
 
tuzu...
 
ve karabiberi ilave ediyoruz
 
birkaç dakika daha çeviriyoruz
 
bulgurlar da tane tane oldu
 
üzerine yarım su bardağı kadar su ilave edeceğiz
 
ateşi kapattık, gene şöyle bir alt-üst edelim
 
şimdi kapağını da kapatacağız
 
kendi buharıyla yarım saat kadar hem dinlenecek, hem soğuyacak
 
bulgurlu iç dinlenirken biz de yufkalarımızı keserek devam edelim
 
yufkayı herzaman olduğu gibi önce ortadan kesiyoruz
 
3 yufkayı da üst üste koyuyoruz
 
tekrar üst üste koyalım
 
tekrar ortadan keselim
 
ve bu parçayı da gözümüzle üçe bölerek...
 
üçgenleri kesmeye devam edelim
 
artık bu işlemimizi de tamamladık, sarabiliriz
 
şimdi içimize ince kıydığımız cevizi ekliyoruz
 
ve karıştırıyoruz, biraz daha soğuması için bir tabağa aktarıyoruz
 
artık kestiğimiz yufkalara içleri bırakalım
 
şeklinin kare olmasını istiyoruz
 
bu yüzden sigara böreği gibi değil...
 
yassı olacak şekilde bastıra bastıra sarıyoruz
 
ve ucunu da biraz suya batırarak yapıştırıyoruz
 
son böreği de saralım
 
gene ölçümüz, tam ölçü
 
şimdi artık kızartmak üzere tavanın yanına gidelim
 
tavayı ateşe yerleştiriyoruz, ayçiçeği yağını bolca döküyoruz
 
bu ısınana kadar biz de böreklerimizi önce çırptığımız yumurtaya...
 
sonra da mısır ununa batırıyoruz
 
bu şekilde yağ kızınca kızartacağız
 
biraz ısınmasını bekleyelim
 
biraz daha ısınsa iyi olur
 
zaten diğer börekleri hazırlarken yağ kızar
 
artık böreklerimizi çeviriyoruz
 
artık kızaran börekleri alalım
 
ve diğer börekleri de aynı şekilde kızartmaya devam edelim
 
artık son böreğimizi de alıyoruz, ocağı kapatıyoruz
 
ve artık sıcak sıcak servise sunalım
 
mısır unu kaplı kare böreklerimiz kızardı
 
nefis görünüyorlar
 
ilk sıcakları çıktı, şimdi bir servis tabağına aktaralım
 
ve ılık olarak yiyelim
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında tanıdık malzemelerle...
 
farklı şekilde, güzel bir börek tarifi paylaştık
 
"Kare Börek"
 
en kısa sürede deneyeceğinizi biliyorum, hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kare Börek (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |