|
Karamelli Tarçın ve Ceviz Dilimleri |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc90072
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2013
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşem Öztaş
12 Adet Baklava Yufkası
150 Eritilmiş Tereyağı
1 Su Bardağı Kahverengi Şeker
2 Çorba Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz
Fırını 180 derecede ısıtalım. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım. Kahverengi şekerle tarçını karıştıralım. 1 adet yufkayı tezgaha serelim ve eritilmiş tereyağı ile yağlayalım. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayalım. Bu şekilde hazırlanan yufka katlarının en üstüne ceviz serpelim. Fazla sıkı olmadan kısa tarafından saralım. Bu ruloları fırın tepsisine alıp verev dilimleyelim. Üzerine yine eritilmiş tereyağı sürelim ve son olarak tarçınlı kahverengi şeker serpelim. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirelim. Soğuması için oda sıcaklığında bekletelim ve servis yapalım.
|
|