| 
 
| 
 
 
 | 
 
Karamelli Şambali Tatlısı | 
 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2373 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
6,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 su bardağı irmik 
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı un
 
Şerbeti:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı tozşeker
 
Süslemesi:
 
Badem yada fındık
 
 
Bir tencereye şekerin yarısını koyup, şeker sulanıp renk değiştirene kadar kavurun. Şeker rengi kahverengileşmeye başlayınca yarım su bardağı su ilave edin. Ağdalaşana kadar ocakta bırakın. Karamelleştiğinde içine kalan 1,5 su bardağı suyu ve şekerin kalanını ilave edin. Yeterli süre ocakta tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Başka bir kapta şeker ve yoğurdu karıştırıp içine un ve irmiği de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek çırpın. Küçük bir fırın kabını yağlayın şeker ve un serpiştirin. Hamuru boşalttıktan sonra üzerine iri dövülmüş fındık serpiştirip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Fırından çıkartır çıkartmaz şerbeti üzerine dökün. Ardından üzerini tercihinize göre badem yada fındık ile süsleyin.
 
 
 ML® Şambali için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Karamelli Şambali Tatlısı Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |