Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Karamelli Cevizli Çörek (1 adet - 5,135 defa bakıldı)

Karamelli Cevizli Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karamelli Cevizli Çörek

bakırdan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc125040
Gönderme Tarihi: 03.May.2017
671 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
İç harcı için:
6 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı sana margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
2 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
100 ml krema
Yarım su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı file antepfıstığı (isteğe bağlı)

Un ve maya hariç hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Üzerine maya ve aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru ikiye bölüp üzerine un serperek dikdörtgen kalıp büyüklüğünde açın.
İç harcı için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Malzemenin yarısını açtığınız hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın ve 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Kalan diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Esmer şekeri tavaya ekleyip kahverengi oluncaya kadar eritin. Kremayı ekleyip karıştırın ve karamel sos kıvamını elde edin.
Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin ve üzerine karamel sosunu döküp yayın. Dilimlediğiniz çörekleri karamel sosun üzerine yan yana dizin. 20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilınınca servis tabağına ters çevirin. Üzerine file antep fıstığı serpin. Servis yapın.






Karamelli Cevizli Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(1 adet Karamelli Cevizli Çörek 5,135 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort