90 gram bitter çikolata,
yarım su bardağı margarin,
4 adet büyük boy yumurta,
1,5 su bardağı tozşeker,
1 paket vanilya,
1,5 su bardağı un.
Karamelli sos:
yarım su bardağından az margarin,
1 su bardağından biraz fazla kahverengi şeker,
1 çorba kaşığı krema
Bir tavada çikolata ve margarini arasıra karıştırarak, kısık ateşte eritin. Eriyince ocaktan alın. Derin bir kapta yumurtaları mikserle yüksek hızda çırpın. Koyu bir görüntü aldığında tozşekeri ekleyin. Ardından vanilyayı ilave ederek karıştırın. Tavada erittiğiniz çikolata ve margarin karışımı ile unu ilave edin. İyice karışana dek hamuru orta hızda karıştırın. Hamurun yarısını yağladığınız kalıba boşaltın. Üzerini düzleyin. Orta ısılı fırında üzeri kabuk tutana dek pişirin. Bu arada karamelli sos için, margarin ve şekeri kalın tabanlı bir tavaya alın. Orta ateş üzerinde ara ara karıştırarak, şeker eriyene dek bekleyin. Şekeri eridikten sonra eteşi yükseltin ve 1 dakika kaynatın. Tavayı ateşin üzerinden indirin ve kremayı ekleyin. Sıcak kalmasını sağlayın. Karameli, fırından çıkan yarı pişmiş katın üzerine yayın. Kalan hamuru karamelin üzerine dökün. Orta ısılı fırında 25-30 dakika daha pişirin. Barı, kalıbında soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
|