| 
 
 
 | 
Karamelize Edilmiş Armutlu Krep | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108294 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2015 
1,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
 
4 adet olgun armut
 
50 gram Krema
 
50 gram tereyağı
 
 
Fırını önceden 150 °C ye ayarlayın. Krepleri sıkı bir şekilde alüminyum folyo ya sarıp fırında ısıtın. Bu arada tereyağını geniş bir kızartma tavasında kızdırıp içine armutları atın. Altları altın sarısı rengini alana kadar 3 dakika kızartın. Armutları çevirip üzerine şeker serptikten sonra şekerler eriyip tavanın suyu hafif sakızımsı bir kıvam alana kadar 3 dakika pişirin. Krepleri fırından alıp folyodan çıkarın. Tavadaki armutları ikiye bölün ve her yarımı dört krep için bölüştürün. Krepleri ortadan büküp içini armutla doldurun. Bir tabağa iki krep koyarak tenceredeki suyu üzerine gezdirin. Üstüne krema ekleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |