| 
 
 
 | 
Karamel Soslu Elma Tatlısı | 
  | 
seb-i yelda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128502 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017 
1,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 elma
 
50 gr esmer şeker
 
60 ml portakal suyu
 
100 gr bütün badem içi
 
80 gr tereyağı
 
1 hazır meyveli kek
 
Karamel sos için:
 
50 gr tereyağı
 
100 gr esmer şeker
 
80 ml portakal suyu
 
 
Sekiz tane krem karamel kalıbının içine tereyağı sürün. Hazır meyveli keki parmak uzunluğunda ve iki parmak kalınlığında kesin. Krem karamel kaplarının içine hafifçe üst üste ve dik bir şekilde dizin. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. Küçük parçalar şeklinde doğrayın. Elma, portakal suyu ve şekeri tavaya alıp pişirin. Bütün bademleri ekleyin. Kapların içine bademli elmaları paylaştırın. üzerlerini kek parçaları ile kapatın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Karamel sos için, tereyağı ve şekeri tavaya alıp karamel haline gelene kadar pişirin (şekerin yanmamasına dikkat edin). Portakal suyunu ekleyip hızlıca karıştırın. Tatlıların üzerine karamel sosunu gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |