Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonbon Tarifleri > Karamel Çikolatalı Tepeler (1 adet - 4,037 defa bakıldı)

Karamel Çikolatalı Tepeler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Bonbon Tarifleri
Cezerye Tarifleri
Çıtır Tarifleri
Elma Şekeri Tarifleri
Karamel Tarifleri
Krokan Tarifleri
Lokum Tarifleri
Pralin Tarifleri
Trüf Tarifleri
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karamel Çikolatalı Tepeler

Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130234
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
921 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1 + ½ su bardağı Ceviz, Fındık, File Badem, Kaju
250 gram Bitter Kuvertür Çikolata (Ufak halde doğranmış)
Karamel İçin;
1 + ½ su bardağı Süt Kreması
1 yemek kaşığı Tereyağı veya Margarin
½ su bardağı Toz Şeker
¼ su bardağı Kahverengi Toz Şeker
¾ su bardağı Glikoz
1 tutam Tuz

Ocak üzerinde bir kabın içine krema, toz şekerler, tereyağ veya margarin, glikoz ve tuz konur ve şekerler eriyinceye kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
Şeker eridiğinde karıştırma işlemine son verilir ve kaynatma işlemine devam edilir. Yaklaşık 20 dakika sonra hafif karamel rengini aldığında, bir parça krema soğuk su dolu bardağa konur.
Eğer sertleşme oluyorsa, karamel kıvama gelmiş demektir. Gerçekleşmiyorsa kaynatmaya devam edilerek, gene teste tabii tutulur.
Hazırlanan karamel ocak üzerinden tezgaha alınır ve içine kuruyemişler eklenir ve karıştırılarak her taraflarının karamel olması sağlanır.
Bir tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt üzerine tepecikler olacak şekilde 2 cm aralıklarla yerleştirilir. Bu şekilde yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında sertleşmesi için bekletilir.
Sertleşen kuruyemişli karamel tepecikleri, eritilmiş olan çikolataya batırılır ve tekrar yağlı kağıt üzerinde çikolatanın donması için bekletilir. Süre sonunda servise hazırdır.







Karamel Çikolatalı Tepeler Tarifleri Bonbon Tarifleri



(1 adet Karamel Çikolatalı Tepeler 4,037 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort