| 
 | 
| Karamancar Yemeği (Karabük) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164732 Gönderme Tarihi: 09.May.2022
 732 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1.5 çorba kasesi mısır bulgur
 2 adet kuru soğan
 2 adet yeşil biber
 Tuz
 Kırmızıbiber
 1 demet mancar
 2 yemek kaşığı salça
 3 yemek kaşığı tereyağı
 
 Öncelikle karalahanayı doğrayıp kaynar suda iyice haşlayalım. Haşlanan karalahanayı soğuk suda bekletip suyunu sıkalım. Bir gün öncesinden ıslatılmış olan mısır bulguruna biberleri, uzun doğranan soğanları ve yarım çay bardağından biraz daha az yağı ilave ederek karıştıralım. Düdüklü tencerenin en alt kısmına iki avuç mancar koyup mısır karışımını da üzerine ilave edin. Kalan mancarı tekrar koyup üzerine bulgur ekleyin. Tereyağını çok az sıvı yağ ve salçayla kavurup üzerine dökün. Ardından üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 1 saat kısık ateşte pişirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |