http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
1 su bardağı filiz yumurtalı erişte
 
Köfte için:
 
Yarım kg. kıyma
 
1,5 çay bardağı filiz irmik
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz, karabiber
 
6 çorba kaşığı un  köfteleri yuvarlamak için
 
Sosus için:
 
10 yaprak karalahana
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çay bardağı yeşil mercimek  ıslatılmış olsun
 
1 çorba kaşığı sumak
 
Tuz
 
1,5 adet limon suyu
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı reyhan
 
 
Köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlayarak bir tepside unlayın.
 
İnce kıyılmış karalahana ve kuru soğanı tereyağında kavurun.
 
Salçayı ekleyin ve 3  4 dakika daha kavurmaya devam edin.
 
Mercimekleri de ekleyip karıştırın ve üzerine suyunu koyun.
 
Mercimekler yumuşayınca hazırladığınız köfteleri ve erişteyi ekleyin.
 
10 dakika pişirdikten sonra baharat ve limon suyunu ilave edin.
 
Ayrı bir tavada reyhanla beraber tereyağını köpürterek yemeğin üzerine dökerek servis yapın.
 
 
 
  
 |